Συντήρηση και αξιοποίηση του κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού

Συντήρηση και αξιοποίηση του κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού

Αρ. Πρωτ. 3549/26.08.09

Προς Υπουργό:

- Τουριστικής Ανάπτυξης

 

Το κάμπινγκ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Αγ. Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς απέχει μόλις 25 χλμ και εκτείνεται σε μία έκταση 162 στρεμμάτων. 

Το κάμπινγκ είναι καταγεγραμμένο στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης μαζί με τα υπόλοιπα κάμπινγκ της Εταιρείας, ενώ περιγράφονται οι δυνατότητες εξυπηρέτησης και οι παρερχόμενες υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν χώρο 350 θέσεων και χωρητικότητας 1200 ατόμων, ενώ στην ακτή η χωρητικότητα του κόσμου μπορεί να φθάσει και τους 6000 λουόμενους. Όσον αφορά στις υποδομές το κάμπινγκ διαθέτει 7 συγκροτήματα κοινής χρήσης, 2 μίνι μάρκετ, 2 καντίνες, 17 οικίσκους, 2 κτίρια ταμείων, 2 συγκροτήματα αποδυτηρίων και μισθωμένες εγκαταστάσεις εστιατορίων, πισίνας και υπαίθριου μπαρ.

Ωστόσο, η ειδυλλιακή αυτή εικόνα απέχει πολύ από την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το κάμπινγκ στην πραγματικότητα. Η κατασκηνωτική λειτουργία του κάμπινγκ έχει αδρανήσει για περισσότερα από δέκα χρόνια, γεγονός που οδηγεί τις εγκαταστάσεις υποδομής σε φθορά. Τα τελευταία χρόνια έχει καταργηθεί η καταβολή εισιτηρίου εισόδου,  στους επισκέπτες δεν προσφέρονται καθόλου υπηρεσίες, ενώ η μόνη δυνατότητα που έχουν οι επισκέπτες  είναι να χρησιμοποιούν την παραλία. 

 Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 - Για ποιους λόγους έχει παραμείνει κλειστό ως προς την κατασκηνωτική του λειτουργία το κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας τα τελευταία χρόνια,

- Προβλέπεται να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο στη λήψη μέτρων για την συντήρηση και λειτουργία του κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας στο άμεσο μέλλον;